You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

The 'M' Building by Stephane Maupin Architectes + Design and Nicolas Hugon Architects

external perspective

Urban planning constraints on this site in Paris preclude a typical street elevation of flats from overlooking a cemetery to one side and a school yard to the other. In response, Stephane Maupin Architectes + Design and Nicolas Hugon Architects have designed a canyon-like building that turns inwards. Gardens and yards are cut in a stepped formation that resemble the ravine of a great river shaped into terraces and where rice might soon grow.

The all interesting elevations of the garden façades drive home the urban qualities of the site as the cladding is of shiny profiled metal sheet. It is an audacious move that will delight hard-edged urban designers, though I predict for many it will be seen as strong meat.

For residents living in the flats, it is hoped that the facing terraces will naturally foster neighbourly relations, and once planting has taken hold, provide their own verdant visage over which to look!

canyon view

metalic viewstreet view

Tags:
Current magazine
DETAIL 6/2020
DETAIL 6/2020

Modular prefabricated

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.