You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Student Housing by Studioninedots + HDVN

Communal space

Some interesting student housing is promised with the competition win by Studioninedots + HDVN for a project at TU Delft Campus, Netherlands. The design is based on a simple double-loaded corridor configuration creating a building volume that is 5 storeys high and 67m long. Through this block of student rooms holes have been punched creating voids within the volume that create communal external space and a focus for the building.

The principle void that is created allows views from an adjacent courtyard through the building to the Balthasar van der Polweg area. This space is clad in timber giving it a warm impression. The external façades of the principle volume are clad with a perforated panel system that introduces irregularity and helps to avoid the tedium of the repetitive room module, whilst at the same time maintaining the notion of the large abstract volume.

Inside the void

External perspective

Elevation parspective

voin perspective

Diagram 1

Diagram 2

 

Tags:
Current magazine
DETAIL 6/2020
DETAIL 6/2020

Modular prefabricated

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.