You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
NKBAK, Frankfurt, Stylepark AG

Exemplary extension in Frankfurt: Stylepark's new building by NKBAK

The extension by NKBAK Architects merges in practically seamlessly with the heritage-listed Peterskirchhof cemetery wall, with the new building's irregular façade in hand-moulded brick forming a visual continuation of the adjacent structure. The massing of the residential and office building by the Frankfurt studio was largely determined by circulation, natural lighting and constructional fire protection requirements.

The ground floor focusses on the concept of spatial experience, with three open-plan work areas to foster internal communication and inter-departmental collaboration. A private staff room, a central coffee kitchen and two courtyard available for breaks in the fresh air provide enhanced amenity value.   Window openings in three different directions admit sufficient daylight and create highly differing light moods.

Both of the two upper storeys accommodate a small living unit, each with its own roof terrace. Spatial articulation is mainly effected through differing floor levels and ceiling heights, creating a generous spatial impression in the apartments despite the limited floor space amounting to 44 and 60 square metres respectively.

Kurze Werbepause

Current magazine
DETAIL 12/2019
DETAIL 12/2019

Renovation, Extension, Reconstruction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.