You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
Photo: © Tõnu Tunnel

Turning up the volume on the silence of the forest

This is an experience that can now be had at Pähni Nature Centre in Estonia, where art academy students have developed and set up huge wooden megaphones to make the never-ceasing but scarcely noticeable calls and movements of forest inhabitants completely audible. The student Birgit Õigus designed the funnel-shaped megaphones for a project in the "Outdoor" auditorium at the academy. Hannes Praks, Head of the Interior Architecture Departments, explains, "Being three metres in diameter at their widest point, the megaphones create a bandstand for the sounds that the forest produces." Visitors can settle down comfortably inside the megaphones to enjoy the surreal backdrop of sounds. The installation was completed in mid-September and as time passes by will go the way of all things, rotting away slowly but surely until completely absorbed into the forest floor. 

Source: Inhabitat

Kurze Werbepause

Current magazine
DETAIL 5/2020
DETAIL 5/2020

Balconies, Terraces, Loggias

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.