You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
Photo: ©Gareth Gardner

Workplace with a view: Freshly refurbished Sea Containers House in London

The British architectural studio BDG was responsible for the redesign and transformation work involved. As a result, lower floors of the building now offer 20,000 square metres of workspace for a group of ten media companies, while the uppermost two storeys are open for shared amenities, such as an amphitheatre for 200 people, a café, bistro, private dining area and a roof terrace offering views over to St. Paul's Cathedral. The new interiors have been furnished with items by Resident, a New Zealand label.

As the architect Jason Whiteley states, "The rationale behind the project was to develop interiors suitable for a broad range of activities – from gigantic meetings involving up to 170 people to intimate little spaces for concentrated work.  This reflects the collaborative and open work ethos of future-oriented organisations such as Ogilvy. The furniture underpins this concept, with the chosen items by Resident being suited for both informal, flexible working practices as well as classical work environments."

Kurze Werbepause

Current magazine
DETAIL 10/2019
DETAIL 10/2019

Hybrid Forms of Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.