You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
Ciclostile Architettura Studio, Fabio Mantovani

Traces of the past: Artist's studio by Ciclostile

Ciclostile Architettura has transformed an ordinary barn from the 1960s into an unusual artist's studio.  In the process the essence of the cubic building has been accentuated with the help of a few precise interventions such as uncovering the brick of the ground floor walls and adding a large window to the upper floor.

An office and small lab room are located at the entrance level, from where a sculpturally formed staircase leads up to the upper floor, now altered into a large open space. The lightweight perforated metal of the staircase side wall contrasts with the weightiness of the reinforced concrete pillars on the ground floor.

Ciclostile has also underscored the building's strong relationship with the surrounding landscape, transforming the facades and providing the building large openings as a means of creating a stronger link between indoors and outdoors. Traces of the transformation are visible on the exterior – thus continuing the (architectural) history of the former barn building.

Kurze Werbepause

Current magazine
DETAIL 7+8/2018
DETAIL 7+8/2018, Urban Spaces

Urban Spaces

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.