You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
LMN Architects, University of Washington Station, Seattle, Kevin Scott

Shaping Movement: University of Washington Station in Seattle

With the construction of the 1,600-m² urban railway station, LMN Architects have created a unified solution for a complex situation at one of Seattle’s largest intersections. Between the surface and the platforms 10 metres below, the architects have arranged the traffic routes with visual connections on several levels.

The glazed entrance structure offers a view of the surrounding city, Lake Washington and the mountains. The transparent entry level serves as a light shaft: daylight penetrates as far down as the station’s mezzanine. The central space, which is ca. 17 metres high, is home to the escalators and a glass elevator. LMN Architects and artist Leo Saul Berk have created a wall installation entitled Subterranean, which refers to the surrounding underground layers of earth.

A softly curved cyclist and pedestrian bridge with ramps and stairs connects the two entry levels with the city and the nearby university campus. The bridge was planned and realized as part of a new network of bicycle trails.

Kurze Werbepause

Current magazine
DETAIL 10/2018
DETAIL 10 2018, Reuse Recycle

Reuse Recycle

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.