You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Rounded corners: Kindergarten by COBE

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Adam Mørk

The new Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen, designed by the Danish architects COPE in cooperation with the landscape architecture studio PK3 and engineering firm D.A.I., is characterized by its rounded shapes.

COBE created the striking façade of the day-care centre with vertical brickwork slats which not only protect the privacy of those inside, but also serve as protection from glare. The vertical lines are continued throughout the interior. The spaces here, done in a quiet shade of white, are arranged around the stairways, which are surrounded with vertical white poles. The kindergarten comprises five buildings of various sizes and a rooftop terrace. It opened recently and now offers space for 160 children up to 6 years of age.

Project data

Briefing: New kindergarten for 160 childs aged 0-6 years

Location: Copenhagen

Client: Municipality of Copenhagen

Architect: COBE

Landscape architect: PK3

Enigeer: D.A.I.

Usable space: 1,927 m²

Construction phase: 2013-2014

Competition: 2012, first prize

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Adam Mørk

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Rasmus Hjortshøj

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Adam Mørk

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Adam Mørk

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Adam Mørk

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Adam Mørk

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Adam Mørk

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Adam Mørk

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Rasmus Hjortshøj

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Rasmus Hjortshøj

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Rasmus Hjortshøj

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Adam Mørk

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Adam Mørk

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Adam Mørk

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen

Photo: Rasmus Hjortshøj

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen, site map

Site map: COBE

Forfatterhuset kindergarten in Copenhagen, ground floor plan

Ground floor plan: COBE

Tags:
Current magazine
DETAIL 10/2019
DETAIL 10/2019

Hybrid Forms of Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.