You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
dIONISO LAB, Beiriz, Portugal, House L27

House L27 by dIONISO LAB

The architects have placed the single-family home in the north of Portugal in the centre of its rectangular lot, so the greater part of the garden is surrounded by the house. This central inner courtyard is literally covered by the house: the geometry of the house moves between its orthogonal edges and the fluid space inside.

A generous living space is arranged on the lower floor; the upper level is home to the bedrooms, a kitchen/dining area and a library. A small stairway leads to the rooftop terrace, which has a certain similarity to the deck of a ship. From outside, the house seems reserved, but the interior reveals itself as spacious. Life inside unfolds along the cylindrical patio. From here, it is possible to make eye contact between the floors. The centre of the building, which is outside, symbolizes the family’s most important place, which will change with them over the years.

Kurze Werbepause

Current magazine
DETAIL 10/2020
DETAIL 11/2020

Building Simply

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.