You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article
Aether Architects, Enclave Book Shop, Zhang Chao

Adept insertion: Enclave Book Shop by Aether Architects

The small retail space is located in the NanTou, a village near the city of Shenzhen. The new bookshop mainly specialises in poetry publications but will also be hosting small art exhibitions and other events.

Originally the converted building was a residential property. Coming at mere 31 square metres in size, the bookshop consists of an elongated, tunnel-like space, and it was this that gave rise to the idea of seeing it as a "site". Accordingly the interior is regarded as a street, a place where inserted bookshelves play the role of three-dimensional buildings with their own exterior and interior areas. The result is a landscape of public and private spaces on a very small area.

The inserted volumes consist of three-dimensional curved elements executed in white painted steel. The convex and concave forms generate different spatial layers, with the curved vertical volumes corresponding to positions of the human body: open and broad in the middle and more restricted at the walls, where seating is located.

Kurze Werbepause

Current magazine
DETAIL 5/2018
DETAIL 5/2018
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.