You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Workplace with Dwelling for an Oyster Farmer in Brittany

This simple, compact building in Brittany contains a working barn together with temporary living and office space for an oyster farmer. The two parts of the structure are linked by a central courtyard, which can be opened to the landscape. Sliding facade elements and partitions allow the creation of different spatial ­situations. A ladder leads up from the courtyard to a small roof terrace with a bench, beneath which is a bathtub. Wood is the dominant material. It was used for the load-bearing structure, the wall cladding and the internal fittings. The facade is lined with vertical wood slats, which are spaced apart in the barn over corrugated translucent polycarbonate sheeting to allow the entry of daylight.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 6/2011

Simple Forms of Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.