You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Wine Museum in Peñafiel

In order not to detract from the imposing appearance of the castillo of Peñafiel in Castile, the wine museum was discreetly integrated into one of the courtyards. The new building, with an autonomous steel structure, has lapacho wood floors, ceilings and furnishings that make reference to the former finishings of the castle. The entrance to the museum is staged as a sequence of spaces. From the courtyard, visitors proceed via an intermediate zone screened by a timber blind, through the glazed facade into a two-storey foyer that functions as a distribution area for the lower-height exhibition spaces. On the ground and first floors, the spatial character is distinguished by the lapacho finishings and the old walls; in the basement, by the exclusive use of limestone.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 6/2001

Refurbishment

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.