You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Visitor centre in Preston

What looks like the shingle roof landscape of a prehistoric lake dwelling from afar, is in fact the new visitor centre for the Lancashire Wildlife Trust at Brockholes Nature Reserve.
 
Architects: Adam Khan Architects, London

The location in the flood area between river and motorway, calls for an unconventional approach: The complex is designed as a floating island.

A concrete pontoon permits the water level to rise by up to three metres. Four steel posts anchor the oak-clad ensemble.

The steeply pitched shingle roofs are a distinctive feature of the visitor centre.

Tags:
This article is taken out of the following magazine:
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.