You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Theatre Extension in Vidy-Lausanne, Switzerland

Additional rehearsal space for this theatre was created in a new structure raised above a parking area. The extension is linked to the existing building by a walkway and by a glazed staircase tower that serves both parts of the complex. Based on the modular steel structural system of the existing building designed by Max Bill in 1964, the extension is raised on four columns that support a

twolayer steel girder structure. The north and south faces are fully glazed. The roof is also in a two-layer form of construction, the lighter upper layer of which is cantilevered out on one edge. The extension seems to hover above the ground and establish a reciprocal relationship between indoor and outdoor space.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 3/1998

Glass Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.