You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

The Srebrnice cemetery

Offices and a hall of rest with four chapels were built at Srebrnice east of Novo Mesto in Slovenia in the year 2000. Visitors‘ eyes are drawn along the main axis to the large hall of rest, then on to the woodland behind the hall. Just before the hall, a fence takes up the direction of the axis and leads visitors on to the portico, placed vertically to the path and marking the entrance to the transparent hall of rest on the right. At right angles to it is a low building containing four chapels, entered separately through the paling fence. The entrance doors are recessed in canopied wall niches.

The hall volume is repeated by 25 reinforced concrete columns on the opposite side, creating a gentle transition to the landscape.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 11/2004

Approaches, Entrances, Foyers

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.