You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Studio in Beijing

Designed for an artist, this studio building has afloor area of 500 m2. It consists of a reinforced concrete skeleton-frame structure – left exposed internally – with reddish brick infill panels. An outer skin of grey facing bricks is drawn over the structure and articulated with a few carefully proportioned window openings. The principal element of the scheme is the two-storey-high studio space set at right angles tothe living tract. The windowless studio receives daylight solely from above via two skylight strips. The number of materials used was reduced to a minimum. According to the architects, the studio was designed and executed in a period of seven months, with aconstruction time of only 100 days.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 1+2/2002

Brick and Blockwork Walls

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.