You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

State Office for the Conservation of Historic Monuments, Esslingen

The office is now accommodated in a former secondary school building with an extension structure. Although the latter is fully glazed on the outside, it was possible to execute the building without elaborate climate-control technology that would have obstructed the internal layout. A carefully designed lighting concept with fixed louvres in the cavity between the layers of double glazing also meets sunshading needs. In addition, the solid reinforced concrete floor slabs can be thermally activated to moderate extremes of temperature.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 4/2004

Building with Light

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.