You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Social Housing in Ingolstadt

New three-storey sections have been added to this 20s estate near the town centre. A long section diagonal to an existing timber structure concludes the new block. Access to the 30 dwellings in this building is via open walkways or directly from the courtyard.

The glazed foyer serves as a communal access point, containing stairs, lift, door bells and letterboxes. The courtyard slabs run into it without a threshold; the room-high glazing is unframed. The apartment entrances are set back from the open walkways, producing a generous communal area outside each pair of dwellings. The plan is to provide benches, so that the social housing residents have the traditional “seat outside the front door”.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 11/2004

Approaches, Entrances, Foyers

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.