You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Single-Family House in Meiringen

Situated in the Bernese Oberland, this house has a strict, cubic form and is distinguished by the use of exposed concrete both internally and externally. To achieve a uniform surface finish, the formwork was used only once. The ingress of daylight is modulated by windows of various sizes and roof-light strips. Subtle lighting effects heighten the scuptural quality of the concrete wall in the living room. Although large areas of the internal walls are plastered, the concrete soffits were left exposed, and there is a homogeneous use of black-pigmented granolithic pavings in all rooms. In compliance with local building regulations, the house has a pitched roof – concealed, in this case, by parapet walls.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 4/2003

Concrete Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.