You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Secondary School in Copenhagen

The cubic external form of this school gives no hint of the unusual layout internally, where flowing spaces and curved staircases reflect the openness and flexibility of a new learning concept. Here, access areas and functional zones merge to form a single space for communication and movement. Around the central spiral staircase offset segments of the floors are cut out on each level to create a continuous, light-filled space that winds up from storey to storey. Pupils are grouped in teams or can use the corner zones for individual learning. The few classrooms are lined up along the glazed facades. In contrast, circular islands have been created for learning, group discussions and recreational purposes.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 6/2009

Stairs, Ramps

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.