You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

School of Art in Paris

In the conversion of this former university library building in St Denis, cost constraints necessitated the retention of the load-bearing structure, which consists of concrete coffered floors and precast concrete columns. To improve the sound insulation, the floor construction was increased in thickness, acoustic slabs were added to the plasterboard linings and suspended soffits, and the main rooms were separated by corridors and ancillary spaces. The various elements in sheet steel and fixed glazing added to the facade serve to extend theinternal space and create a bolder three-dimensional form externally. The prefabricated supporting construction was fixed to the existing structure withinjection dowels. Ventilation isprovided byintegrated steel flaps. The steel external cladding was welded to the projecting elements on site.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 6/2001

Refurbishment

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.