You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Sainsbury's Supermarket in Greenwich

Downriver from London's Millennium Dome in the borough of Greenwich stands the new supermarket that Chetwood Associates have created for Sainsbury's – a model of energy-efficient construction.

Facades banked up with earth provide natural insulation and open only to allow access to a broad, glazed entrance. The sales space of this round structure is naturally illuminated via large north-light roof strips. The daylight that enters from above is reflected back again by the white speckled terrazzo flooring.

Solar panels and wind turbines generate lighting energy. Thanks to the overall concept, the energy needs are only half those for a comparable supermarket in a conventional form of construction.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 3/2004

Konzept Shops and Retailling

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.