You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Restaurant in Porto, Portugal

A disused boat on the Douro has been converted into a restaurant. The dining room – a steel and glass cube – was erected on a new platform of timber planks laid over a steel supporting structure. The full glazing to three sides of this space and the large opening elements create a flowing transition between inside and outside. In warm weather, the dining area can be extended to the open terrace on the ship’s deck. The restaurant is screened from the shore by the rear walls, which, together with a single steel column at the front, support the roof. Two steel masts driven into the river bed anchor the boat in position. The kitchen and the WCs below deck are reached via separate staircases.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 4/1999

Steel Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.