You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Private Library in Oslo

In the north-east corner of a house built in 1953, a room was converted into a small private library. A complex spatial cell was created within the existing structure. The square grid plan determines the width of the bays of shelves and the dimensions of the ceiling light and the window opening. Natural light is drawn through a window that projects beyond the face of the building. The deep sill serves as a lectern. The specially designed table and chair are the only unfixed furnishings in the room. Access to the library is via a double door that underlines the contemplative nature of this space by screening off external noise. The room is fitted out entirely in wood. The warm tone of the exposed surfaces lends the library its own special atmosphere.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 2/1997

Interiors, Finishings

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.