You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Principal`s Offices at the New University of Lisbon

Functionally, the university rectorate buildings in Lisbon are divided into two realms. The administration is housed in a tall, narrow structure. The larger spaces, such as the foyer and lecture halls, are located to one side in a plinth zone, which forms an extensive plateau with a monumental open staircase. The top of the plinth and the long faces of the administration tract are finished with sandstone slabs. The free arrangement of horizontal window slits over the facade masks the storey divisions of the building, while the recessed, glazed end faces lend the stone envelope the appearance of a thin skin.

 

 

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 11/2003

Building with Stone

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.