You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Primary School in Victoria

This new building, which complements an existing school, is organized in a linear form, with south-facing classrooms oriented to an adjoining park landscape. Since nature plays an important role in the teaching programme, gardens were laid out in front of the classrooms. All cladding is reduced to a minimum, leaving the structure – in timber, steel and concrete – largely exposed. As a means of light deflection, the walls of some spaces have plasterboard linings. The financial constraints governing Canadian school construction meant that mechanical services had to bekept as simple as possible. The ventilation, for example, is left exposed beneath the soffit of the circulation zone.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 3/2003

Konzept School Buildings

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.