You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Library in Baden, Switzerland

The refurbishment of this library in a former monastery was complemented by a small entrance extension in the form of a delicate glass cube. The three columns supporting the roof are set in the middle of the free faces of the cube. Steel cables are used to brace the structure and to support the lightweight staircase, which is suspended from the roof. The large areas of glazing are fixed with adhesive to the steel structure. The situation was artistically enhanced by a collaboration with Max Matter. The letters of the alphabet as drawn by Albrecht Dürer were cut into the stone paving outside the entrance – a symbol, so to speak, of the works stored inside the building. The stelae consist of 66 stone slabs stacked like books.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 4/1997

Approaches, Entrances, Foyers

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.