You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Kunsthaus Graz

In the historic city centre of Graz on the right bank of the River Mur, the architects Peter Cook and Colin Fournier have set a biomorphic structure, a floating bubble, in which visitors are conveyed to the various levels on travelators. The building has polarized opinions. For many lay people, the formal language is too futuristic; for the professional observer, the implementation of Archigram ideas that are now decades old does not go far enough. One innovative feature, however, is the design of the 1,500 differently shaped plastic sheets that form the rear-lighted outer skin. This also serves as a media surface for various projections.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 11/2003

Building with Stone

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.