You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Housing in Innsbruck

Built in a prefabricated system developed by the architects, the house took only 11 months to erect. The walls in recycled concrete were poured in permanent formwork elements consisting of composite wood sheets complete with battens, insulation, casements, oak shiplap boarding and preassembled mechanical services. The projecting bay windows on the street face – a reinterpretation of the city’s traditional oriel windows – are glazed only at the sides and on top. The front faces are closed and clad like the façade. This system allows views out, but prevents views into the dwellings. The single-glazed conservatories on the garden face can be opened by sliding the windows aside. In this way, a spatial layering of the outer skin is achieved.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 7/1997

Balconies, Oriels

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.