You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Housing Development in Chur

Built in 1942 by Karl Beer, this development was deemed to be an urban ensemble worthy of retention. The brief for its rehabilitation required the redesign of the layouts and staircases to meet modern standards, the integration of commercial uses, and an increase in density. The three existing blocks were refurbished, and new structures were inserted between them to create a protected internal courtyard. The relocation of the staircases outside the existing buildings gained additional living space. A loggia extension was also added to the courtyard face. This not only increased the living area; italso created a buffer zone and facilitated the insulation of the original facade, thereby improving the energy balance of the buildings.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 6/2001

Refurbishment

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.