You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Housing Conversion in Dachau

Two flats situated on top of each other were joined together by cutting an opening in the reinforced concrete floor and inserting a staircase element. Two flights of the stairs are supported by steel plates in the risers that transmit the loads to a steel structure behind the wood panelling. The same structure also bears the loads from the stepped beams supporting the landings and the third flight of stairs. The staircase is thus acoustically separated from the party wall. The new kitchen can be divided from the dining room by sliding glass elements. The marble-lined sanitary area for guests is separated from the hall by a panel wall with concealed doors. In the guest WC, the lavatory basin and radiator are housed in a marble block.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 2/1997

Interiors, Finishings

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.