You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Housing and Office Development in Sint-Denijs-Westrem

Erected on the foundations of the previous building, the present development was required to have a dual function. It was to be an advertising agency today with scope for conversion to housing tomorrow. This called for an open, flexible layout. Set on a white concrete plinth, the black sculpture is reminiscent of a modern villa, yet the north-light roof construction has the character of industrial architecture. Concealed behind the zinc cladding is a steel-reinforced timber post-and-rail structure. Daylight enters through four north-light roofs, creating a diffused lighting mood in the white internal space. In this environment, the furnishings, designed by the architects, make their own restrained effect.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 10/2006

Timber Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.