You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Housing and Commercial Development in Tokyo

The development comprises ground floor shops, offices on the first floor and a spacious three-storey flat above this. The general living areas are on the second floor, with rooms for individual uses on the floor above. The top storey is reserved for the tea ceremony. The division of the living areas into two zones and the use of dividing elements result in a dynamic sequence of spaces. Internally, the concrete structure is left exposed in part and contrasted with the timber and limestone finishings.The building stands close to a busy road, so that the sound-insulating windows are, for the most part, not openable. Their flat-steel frames are concealed on the inside. On the eastern side of the house, the windows are positioned to allow a view of an old tree.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 2/1999

Interiors

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.