You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Waidhofen

The roof of an existing house was removed, and a further storey with a terrace was added on top. The new timber-frame structure cantilevers out to afford a panoramic view. Clad in dark-grey fibre-cement shingles, the extension takes up the lines of the neighbouring building. The solid existing structure houses the bedrooms and bathroom, as well as a library, where a curved wall now masks the basement stairs. The staircase to the upper level emerges in the middle of the long, new living space. The restrained character of the extension is reflected in the modest materials used – exposed concrete, screeds and cement-bonded chipboard. The openings in the walls form the spatially dominant elements.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 12/2006

Functional Roof Areas

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.