You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Vnà

By developing sustainable tourism with a twist, Vnà, a town in the Lower Engadin in southeast Switzerland, is confidently addressing the problems associated with dwindling population: the entire village becomes a hotel. With a design both mindful of local traditions and contemporary, this gallery-owner’s house introduces an additional facet to the village’s overall concept, which places emphasis on showcasing culture. As in the region’s farmsteads, one enters the building through a large, multi-purpose room on the ground floor. All of the surfaces are in either concrete (on the interior in reinforced concrete, on the exterior in insulating concrete) or plywood panelling (in the living quarters and bedrooms).

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 5/2009

Materials and Finishes (also available as English Edition 4/2009)

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.