You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Vila Nova de Famalicão

The brief required the construction of a new villa on the foundations of an unbuilt structure; the refurbishment of a smaller house; and the landscaping of the extensive grounds. A narrow path along the north face of the building leads to the entrance in an unobtrusive single-storey tract that houses the ancillary rooms. The space unfolds into a two-storey entrance foyer filled with light. From here, a ramp leads down to a flowing sequence of living spaces with views of the surrounding landscape. Roof lights allow natural light to penetrate to the ground floor. In the living rooms, the flooring, door linings and inbuilt furniture are in oak. In the kitchen and bathrooms, the floors and walls are clad with sand-coloured marble.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 2/2001

Interiors

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.