You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Montbert

Situated some 20 km south of Nantes, this two-storey house for a young farmer and his family is based on the concept of a habitable barn. The house, clad with corrugated metal sheeting, is an expression of simplicity and identity with the rural surroundings. A further point of reference for the design was the “longère”, an elongated type of farmhouse or fisherman’s hut. In view of the tight time schedule and financial constraints, the architects opted for a lightweight-steel construction. This resulted in an excellent balance between load-bearing capacity and dead load; it also facilitated swift production and assembly processes. By using low-cost internal finishings, a living area of 189 m2 was achieved.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 4/2009

Cost-Effective Buildings

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.