You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Moledo, Portugal

Set on a rocky hillside in Portugal, the house is scarcely visible from the valley below. To achieve such a natural synthesis of architecture and landscape, the building not only had to be planned with the utmost care; it was necessary to modify the hillside as well, painstakingly reshaping the terraces over a period of six years. Broad areas of glazing in the west face afford a view to the Atlantic in the distance. In contrast, the glazed east face at the rear of the house is separated by only a narrow space from the wall of rock, which forms a visual closure to the rooms on this side. The sole element that is clearly legible as an independent object is the flat roof, on which the chimney stacks and lantern lights are laid out like cubic sculptures.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 5/2000

Flat Roof Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.