You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Matoshinos

Blending into the old town of Matosinhos (Portugal) with its narrow, walled streets is this new house, enclosed by a perimeter wall built of large blocks of granite. Stones were replaced as necessary in this old wall, and the line straightened. The reinforced concrete wall of the house was positioned right up against this boundary, separated from it only by thermal insulation. On the courtyard side, the house opens out to the terraces and pool in a storey-high glass facade. Sliding panels in the facade and rooflights provide for natural ventilation and lighting. In the interior few materials were used: painted, plastered walls, wooden floors and furniture. The floor of the bathroom was tiled in slate.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 11/2003

Building with Stone

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.