You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in La Clota

The present structure, situated near Barcelona, was formed by linking two adjoining houses. One of the two buildings was not affected by the conversion. It contains the kitchen, dining room, a number of living spaces and the staircase. The link to the second house was created simply of breaking through the existing wall and providing access to an extensive, two-storey library with a peripheral gallery. Travelling stairs afford access to the bookshelves on the upper floor and to a bedroom atthis level. The rooms were painted in various shades of white to catch the light. Theeffect isaccentuated by the contrasting floors and furnishings in woods of different colour. The outer skin was redesigned and consists of vertically cored bricks laid on edge without rendering. The lively juxtaposition of brickwork and areas of mortar serves to unite the various elements of the house.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 1+2/2002

Brick and Blockwork Walls

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.