You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Brooklyn, New York

The brief for the conversion of this former coach house dating from 1860 required the provision of extensive storage space, two additional bedrooms and increased lighting at the rear. The internal spaces are articulated into regular bays by the vertical steel supporting system. The spaces beneath the stairs, which extend over the entire length of the house, are used for storage. The open spatial form also allows light to penetrate deep into the interior. A system of matt-black steel framed elements, used in conjunction with maple and cherrywood, forms the basis of the internal fittings in various situations. The walls to the living areas are finished with grey and green coloured plaster.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 2/1999

Interiors

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.