You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Biel-Benken, Switzerland

Built into the slope of the site, the house was designed according to a principle of layering and jointing elements. The solid brick walls are vertically articulated by storey-height projecting box windows without lintels or balustrades. The floor and roof slabs, cantilevered out externally, create a sense of horizontal layering. A similar system of articulation is found inside the house, too, where the various elements are visually separated by shadow joints. In the interests of an open ground floor plan, a straight-flight staircase was situated along the outer wall and divided off from the rest of the area by a full-height wall slab. The narrow staircase space thus created forms an integral part of the clearly defined raised entrance and circulation zone.

This article is taken out of the following magazine:
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.