You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Azeitao

The interior of this old wine warehouse in Azeitão, south of Lisbon, was gutted to convert it into a single-family house. The space programme was interpreted as a series of nine boxes that seem to float below the exposed timbers of the old roof. In fact these steel-framed rooms rest on cantilevered concrete decks anchored in the solid outer walls (up to 1 m thick). The ground floor is a single, communal living area; stairs and corridors are concealed between the new long walls and the original stone walls behind. Daylight enters this large (130 m2) lounge mainly via the end walls, whereas in the upper storeys, each individual “box” has an internal window, positioned opposite one of the original openings.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 4/2006

Light and Interiors

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.