You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House in Andalue

Under normal circumstances, the gross floor area of this house in Chile, with three full storeys, would exceed local limits. A number of voids were created, therefore, that link the various levels. Clad with corrugated, bronze-painted aluminium-zinc sheeting, the flush facade is articulated solely by the dark roof strip and the large, irregularly set window openings. Daylight thus enters the partly double-height living spaces from various angles. Only three different cross-sections were used for the simple steel structure, which projects out conically on the long faces, exploiting the developable footprint of the small site to the full. Accommodated here between the living

spaces and the outer skin, are circulation, sanitary and storage areas, which also serve to increase internal privacy. Only at the terrace does the house open to the outdoor world.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 6/2008

Simple Forms of Constructions

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.