You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

House and Gallery in Karuizawa

Karuizawa is a popular recreational resort north-west of Tokyo. The clients wanted a quiet retreat where they could receive friends and also hold exhibitions. At the centre of the hexagonal house is a Y-shaped main space with a fully glazed window front at the end of each leg, from where there are views of the forested surrounding hills. The space itself is finished with uniformly white walls and ceilings, and a screeded floor. Mirror walls and partitions in transparent and translucent glass create constantly changing perspectives. As in traditional Japanese houses, certain functions are performed on the floor. In the kitchen, one descends a few steps into a pit to work, and the bathtub is recessed in the floor.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 12/2004

Microarchitecture

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.