You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Holiday House on Övre Gla

The house is located on the shores of a Swedish lake in a nature reserve. The only new buildings allowed in this area are extensions to existing structures. In the present scheme, an unconventional method of construction was used, in the form of a room

that can be extended telescopically out of its basic “cocoon” in summer in little more than 20 seconds. Templates were supplied by the architects for the prefabrication of the curved load-bearing plywood structure. After a period of weathering, the red-cedar shingle cladding acquires the colour of the grey granite rock of the surroundings. The few glazed areas in the facade were located so as to avoid reflections that would be visible from the lake.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 12/2004

Microarchitecture

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.