You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Garden Pavilion in Soest

In this historical village and conservation area in the Netherlands, the only permissible way of extending a housing structure built in 1782 was in the form of a free-standing pavilion.



A glazed ceiling strip creates a visual link between the concrete basement and the upper level, the structure of which consists of 15 framed larch trusses. The roof and the north facade are clad with shiplap boarding, while the glazed south face affords a view of the village and the landscape. Sunshading is provided by six sliding louvred elements. On the south and east sides is a partially covered terrace. The central core accommodates the staircase and mechanical services, as well as sliding doors that pide the space in two.


Architects:
rooijakkers + tomesen architecten, Amsterdam
Theo Rooijakkers, Paddy Tomesen
Project architects:
Luuk Dietz, Somayeh Chitchian
Structural Engineer:
Boorsma, Drachten (Statik)
T. J. van de Belt, Leusden (Ausführung)

Current magazine
DETAIL 10/2019
DETAIL 10/2019

Hybrid Forms of Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.