You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Gallery and Guest House in Temple Grounds in Kyoto

This new structure has been sensitively inserted into the environment of a 17th-century temple. It consists of a white cubic volume sunk 6 metres into the ground and covered by a lantern roof that seems to float above the surrounding bed of gravel. Access to the building is via a staircase that descends between two concrete walls clad in black granite. Slits in the roof allow only a limited amount of light into the staircase space. The priest’s quarters are entered at gallery level. Cut into the centre of the white cube is a courtyard with obscured-glass walls, which lend it the appearance of a diffusely lit volume. The light falling through the transparent glass roof is of a quite different quality that seems to dissolve the contours of space.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 5/2000

Flat Roof Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.