You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Gallery and Guest House in Kobe

The three functional zones of this building – a gallery with guest rooms and a workshop – are housed in separate timber volumes stepped up a hill at different levels. Between the closed volumes containing the rooms of the house is an open wood-strip screen that affords a view out from the courtyard within. This half-internal, half-external space forms the centre of the introverted building. Large glass sliding doors, comparable to traditional Japanese paper screens, allow the rooms to be linked with each other across the courtyard. The walls, floors, casements and doors are in specially selected walnut from China. The use of this homogeneous wood facilitated the unusual form of wall construction with vertical timbers set in the direction of growth.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 1/2000

Timber Construction

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.