You are using an outdated browser. Please upgrade your browser to improve your experience.

print article Print article

Extension to Semi-Detached House in Heverlee, Belgium

For the cubic extension to this semi-detached house, with its red-brick street facade and white bay window, the architects adopted the white coloration and the principle of modular outer walls. A view is created from the kitchen to the entrance ramp and the street beyond. The clear layout and the reflections in the storey-height glazing lend the extension a surprising sense of spaciousness and complexity. On the garden face, the ground floor is transparently glazed across its full width. Glass-block clerestory lights to the partially double-height spaces allow soft daylight to penetrate the existing building. The consistent use of colours and materials means that an earlier extension is scarcely distinguishable.

This article is taken out of the following magazine:
DETAIL 10/2007

Translucent Materials

See magazine
Product teaser
Advertisement

ARCHITECTURE & DESIGN

Detail Newsletter

We will keep you informed about international projects, news on architectural and design topics, research and current events in our newsletter.